Energijos vadybos standartas ISO 50001

 

Efektyvi energijos vadyba pagaliau  standartizuota. Standartas ISO 50001 numato konkrečius žingsnius, kaip žingsnis po žingsnio mažinti energijos sąnaudas ir CO2 išmetimą į atmosferą.

energijos-vadybos-standartas

Energijos vadybos standartas skirstomas į tokius etapus:

1. Energijos efektyvumo analizė.
Atliekamas energijos kaštų srauto auditas, kad nustatyti esamą padėtį ir užfiksuoti energetinius kaštus.

2. Vizualizacija ir matavimai.
Kitas svarbus žingsnis vystant efektyvų energijos naudojimą vizualizacija ir matavimai. Nuolatinis energetinių sąnaudų monitoringas ir vizualizacija sukuria galimybę priimti sprendimus sistemos optimizacijai ir tobulinimui.

3. Procesų optimizavimas.
Tai realūs veiksmai arba dar vadinamas procesas "kas, kur, kada" tobulinant energijos efektyvų panaudojimą esamu laiku, esamoje įrangoje ar technologiniame procese.

4. Nuolatinė proceso kontrolė
Nuolatinė patobulinto proceso kontrolė leidžia išlaikyti pasiektą energijos panaudojimo efektyvumo lygį. Nuolatinei kontrolei naudojame duomenų surinkimo ir perdavimo įrengimus bei programinę įrangą.

Mes siūlome matavimo sistemą, kuri padės įgyvendinti Energijos vadybos standartą, kuris atitiks ISO50001 standarto reikalavimus ir sumažins energijos kaštus.

 

Griežtai draudžiama paskelbtą mūsų medžiagą ir informaciją panaudoti arba platinti kuriuo nors pavidalu be UAB „Inobalt“ sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti UAB „Inobalt“ kaip šaltinį ir nurodyti internetinę svetainę http://www.inobalt.lt. Dėl sutikimo gavimo, kreipkitės el. paštu info@inobalt.lt.